Worldstar Packaging Award 2024

Praha, 17. června 2024

Česká obalová společnost THIMM bodovala v Bangkoku. Z předávání cen Worldstar Packaging Award 2024 si odváží cenu za marketing

Praha, 17. června 2024 - V české společnosti THIMM, sídlící ve Všetatech nedaleko Prahy, mají další důvod k radosti. Z předávání cen Worldstar Packaging Award 2024 v thajském Bangkoku si  odváží kromě ocenění v kategorii potraviny s obalem také zlatou medaili za marketing. Ceny se předávaly během slavnostního galavečera z 15. na 16. června. Obě ocenění získal THIMM s obalem Když zavoní Romadur, který vytvořil pro Madetu. Opět tak potvrdil, že patří mezi světovou špičku, když přijde na kreativní řešení obalů.

„Výhra hlavní ceny za marketing v tak velké mezinárodní konkurenci je obrovským úspěchem nejen pro nás, ale pro celou Českou republiku, kterou jsme měli tu čest takto reprezentovat. Jsme moc rádi, že jde naše práce vidět a oceňují ji ty největší kapacity z oboru. Toto ocenění však nepatří mně, ale všem kolegům, kteří každý den dojíždí do našeho závodu ve Všetatech a dávají do každého obalu kus sebe. Díky tomu můžeme přicházet s inovativními řešeními, které dokážou podpořit marketing a cíle firmy. Jak rád říkám, dnes je obal to, co prodává a opět se to potvrdilo,” říká Martin Hejl, CEO společnosti THIMM, k výhře v kategorii marketing soutěže Worldstar Packaging Award 2024.

THIMM se ve svých obalech soustředí nejen na atraktivní design a funkčnost výrobků, ale také na udržitelnost. Proto své výrobky vytváří z nejvíce recyklovatelného materiálu - vlnité lepenky. Jinak tomu nebylo ani v případě obalu Když zavoní Romadur, který byl navržen pro stejnojmenný sýr od Madety. „Velice si vážíme naší spolupráce se společností THIMM, která se vždy snaží vytvářet obaly přímo na míru našim aktuálním potřebám. Cílem vytvoření krabičky pro Romadur bylo originální obalové řešení, díky kterému v něm bude možné sýr rovnou rozpéct a poté pohodlně konzumovat. Toto zadání se nám společným vývojem podařilo naplnit. Vytvořili jsme tak uživatelsky přívětivý obal, který je plně recyklovatelný, a tedy i udržitelný. Zajímavostí je využití technologie laserového výseku pro názvy firmy a sýra. Jsme rádi, že výsledek naší spolupráce ocenila i porota soutěže Worldstar a udělila THIMMu hlavní ocenění v kategorii marketing,” říká Jan Teplý z Madety.

Společnost už v lednu získala cenu Worldstar Packaging Award 2024 v kategorii potraviny s obalem za stejný výrobek, na slavnostním galavečeru, který proběhl v rámci veletrhu ProPak Asia, v thajském Bangkoku si jej tak převzala spolu s tímto nečekaným oceněním za marketing. „Ze zlaté medaile pro THIMM i dalších ocenění pro české firmy máme obrovskou radost! Nejenže je to důkaz, že i v tak malé zemi dokážeme vymyslet úžasné věci, ale také se tím potvrzuje vysoká kvalita národní soutěže Obal roku, kterou každoročně organizujeme. Tato soutěž je vlastně kvalifikací do mezinárodní soutěže WorldStar Packaging Awards a teď nám začíná běžet nový ročník," říká Iva Werbynská, organizátorka soutěže Obal roku a ředitelka Obalového institutu Syba.

Společnost se v soutěži WorldStar umisťuje pravidelně už dvě desetiletí. Přední příčky obsadila například také v roce 2021 a 2022. Cenu za marketing však získala prvně. Kromě toho často obsazuje přední příčky v národních soutěžích jako je právě Obal roku.

Worldstar Packaging Award 2024
Worldstar Packaging Award

O WorldStar Packaging Awards

Ocenění WorldStar funguje od roku 1970 a organizuje ho společnost World Packaging Organisation (WPO), která dlouhodobě pracuje na rozvoji obalových technologií a mimo jiné pomáhá i optimalizovat konzervaci a distribuci potravin. Kompletní list výherců je k dispozici na webové stránce www.worldpackaging.org.

O společnosti THIMM

Společnost THIMM je významným poskytovatelem řešení pro obaly a distribuci zboží. Portfolio udržitelných řešení zahrnuje přepravní a prodejní obaly z vlnité lepenky, kvalitní prodejní stojany (displeje) a tiskové produkty pro další průmyslové zpracování. Inovativními, jednoduchými a udržitelnými řešeními pomáhá společnost Thimm svým zákazníkům se na trhu odlišit a vytvářet individuální značku. Tento rodinný podnik přitom na své strategické cestě „Thimm 2030“ předvídá ekonomické, ekologické a sociální výzvy budoucnosti a řeší je. Cílem společnosti Thimm je nabízet zákazníkům vždy nejjednodušší a nejlepší řešení. Tato zásadní orientace na zákazníka je hnacím motorem inovací a průkopnického ducha společnosti. Společnost Thimm proto důsledně investuje do rozvoje tržního zastoupení a inovativních technologií pro příští generaci. Rodinný podnik založený v roce 1949 v současné době zaměstnává přibližně 2 500 zaměstnanců v 12 závodech v Německu, Francii, Polsku, Rumunsku a Česku a v roce 2022 dosáhl ročního obratu přes 723 milionů eur.

Tiskové materiály

Stáhnout PDF
163.75 KB
Worldstar Award 2024 Gold-Gewinner
1.73 MB
Worldstar Award 2024 Gewinner
1.68 MB

Máte nějaké dotazy k této tiskové zprávě?

Kateřina Pořízová

Support Sales & Marketing