THIMM slavnostně uvádí do provozu nový digitální tiskový stroj v Alzey

Alzey, 14.06.2024

Zažijte digitální tisk naživo: THIMM slavnostně uvádí do provozu nový digitální tiskový stroj v Alzey

V tomto týdnu uvedl výrobce obalů THIMM v závodě v Alzey společně s politiky, zástupci médií, zaměstnanci a četnými zákazníky slavnostně do provozu svůj nový digitální tiskový stroj. Investicí do nového stroje posílí společnost své kompetence v oblasti digitálního předtisku rolí a nabídne tak svým zákazníkům nejen tisk obalů vysoké kvality, ale také digitalizaci svých dodavatelských řetězců.

Lis PageWide T1195i od společnosti HP, který patří k nejinovativnějším digitálním tiskovým strojům v Evropě, byl v uplynulých měsících úspěšně uveden do provozu v závodě v Alzey a nyní již tři dny oficiálně slouží. Poté, co si již ve středu mohli prohlédnout nový stroj místní politici a rovněž novináři z odborných a regionálních médií, následovalo ve čtvrtek slavnostní uvedení do provozu společně se 160 zákazníky společnosti THIMM z oboru spotřebního zboží. Slavnostní uvedení do provozu bylo nakonec v pátek zakončeno interní konferencí pro pracovníky obchodního oddělení společnosti THIMM, kteří rovněž získali praktický náhled na nové zařízení a téma digitálního tisku obecně. Po všechny dny byli návštěvníci ohromeni nejen tímto inovativním zařízením, ale především strategií orientovanou na budoucnost, kterou společnost sleduje se svým důsledným zaměřením na technologii digitálního tisku.

„Máme před sebou jasný cíl,“ zdůrazňuje generální ředitel Kornelius Thimm. „Chceme učinit digitální tisk široce dostupným a otevřít další produktová portfolia. Zákazníci společnosti THIMM budou profitovat z ještě kratších dodacích lhůt, efektivních a udržitelných výrobních procesů a a flexibilního designu bez nutnosti minimálních objednacích množství." Digitálně potištěnými obaly navíc přispíváme k digitalizaci dodavatelských řetězců, což je v dnešní době stále důležitější. Tím důsledně posouváme naši vizi „Internet of Packs“ –propojení všech procesů, strojů a předmětů v obalovém managementu, umožněné digitálně potištěnými obaly."

Nový stroj v závodě v Alzey nabízí výrazně vyšší kapacitu kvalitního a udržitelného tisku obalů než běžné tiskové stroje. Díky dvěma přídavným analogovým barvicím systémům navíc umožňuje hybridní tisk, při kterém lze výhody digitálního tisku kombinovat s možnostmi analogového tisku, jako je bodový a celoplošný lak. Další zvláštností je umístění lisu PageWide T1195i v uspořádání závodu: byl postaven a nainstalován v bezprostřední blízkosti stávajícího zařízení na výrobu vlnité lepenky. Díky tomu lze předtištěné pásy papíru bez časových ztrát nebo přepravních tras předat rovnou do výroby vlnité lepenky.

Tato investice je jasným signálem pro budoucnost a rozvoj sídla společnosti v Alzey – jako zaměstnavatele a jako vzdělávacího podniku. Rodinný podnik THIMM letos slaví 75. jubileum a závod v Alzey byl postaven v roce 1980 jako tehdy třetí pobočka v pořadí.

„Naším cílem ve společnosti THIMM je společně s našimi zákazníky řešit jejich současné a budoucí výzvy a nabízet jim inovativní a jednoduchá řešení – jak už to ostatně úspěšně děláme celých 75 let. Investicí do tohoto nového závodu v Alzey pokračuje THIMM i nadále v roli průkopníka v odvětví vlnité lepenky: Digitálním tiskem nabízíme odpovědi na logistické, ekonomické a ekologické výzvy našich zákazníků a stojíme jim tak po boku jako spolehlivý a inovativní partner pro úspěšnou budoucnost – a to zejména též v náročných časech," shrnuje Kornelius Thimm.

Eröffnung der neuen Digitaldruckanlage bei THIMM
THIMM Standort in Alzey

O společnosti THIMM

Společnost THIMM je významným poskytovatelem řešení pro obaly a distribuci zboží. Portfolio udržitelných řešení zahrnuje zasilatelské a prodejní obaly z vlnité lepenky, kvalitní prodejní stojany (displeje) a tiskové produkty pro další průmyslové zpracování. Inovativními, jednoduchými a udržitelnými řešeními pomáhá společnost THIMM svým zákazníkům odlišit se a vytvořit si vlastní identitu na trhu. Tento rodinný podnik přitom na své strategické cestě „THIMM 2030“ předvídá ekonomické, ekologické a sociální výzvy budoucnosti a řeší je. Cílem společnosti THIMM je nabízet zákazníkům vždy nejjednodušší a nejlepší řešení. Tato zásadní orientace na zákazníka je hnacím motorem inovací a průkopnického ducha společnosti. Společnost THIMM proto důsledně investuje do rozvoje tržního zastoupení a inovativních technologií pro příští generaci. Rodinný podnik založený v roce 1949 v současné době zaměstnává přibližně 2 500 zaměstnanců ve 12 závodech v Německu, Francii, Polsku, Rumunsku a Česku a v roce 2022 dosáhl ročního obratu přes 723 milionů eur.

Stáhnout PDF
113.17 KB
THIMM Standort in Alzey
Die neue Digitaldruckanlage bei THIMM

Máte nějaké dotazy k této tiskové zprávě?

Kateřina Pořízová

Support Sales & Marketing